السمكه الحاره
زي ما بيقولوا عليها فى الخليج
وعلى ما افتكر ان الهنود هما اصل الطبخه دي
وكمان على فكره عندنا البورسعديه بيعملوا حاجه شكلها وهى السمك السنجاري
سهله اوي على فكره واحلى حاجه فيها انها بتتعمل من غير زيت عشان الزيت ده متعب اوي فى كل حاجه
هاهريكم بقى اكل دايت
هههههههههههههههههههههههههههه
احنا هانستخدم اي سمك متوفر انا النهارده كنت عامله سمك بلطي عادي
جربته قبل كده بالبوري كان مالوش حل بصراحه
وقبل كده جربت البياض برضه كان مجرم
يعنى اختاروا السمك الى تحبوه
بس ياريت يكون سمك سمين شويه وكبير شويه
وممكن تعملوا مقطع او السمكه بحالها
المهم
لحوالي كيلو سمك هانعمل الآتي
فى الكبه او المفرمه اوي اي حاجه تعجبك
و2 فلفل اخضر كبير واحمر لو حبيتى ويا حبذا لو قرن شطه معاهم يووووووووه
وبقدونس وكسبره وشبت او المتوفر منهم
انا عن نفسي باحب الكسبره مع الاكله دي بس لو حطيتى كله بيبقى حلو برررررررضه
خمس او ست فصوص توم كبير
حبة طماطم(كنت ناسياها وفضفضه فكرتني هههههههه)
وملح وكمون وبهار
وبعدين بنفرمهم كلهم مع بعض كده جماعه
وبعدين طبعا السمك متنظف ولو كانت سمكه كبيه بتشرطيها بالسكينه (نعمل فتحات يعنى بالعرض فى السمكه )
ونجيب الخلطه ونحشي السمكه من جوه ونحط داخل الفتحات الى عملناها بالسكينه وبعدين نجيب ورقة سلفر ده بنعمل السمكه بحالها يعنى
وندهن الورقه زيت وبعدين نحط معلقه كبيره من الخلطه الى فاتت ونفردها ونخط فوقيها السمكه
وبنحط معلقه كمان فوق السمكه ونفردها
زي الصوره دي كده
معلش بقى المصوراتي سكه
بعد كده نجيب نعصر لمون عليها ونرش خل ومعلقة زيت ونقفل عليها الورقه ونحطها فى صنيه وندخلها الفرن وبعد حوالي ربع ساعه كده نفتح الورق عليها ونسيبها كمان ربع ساعه لحد لما تنشف شويه وتكون استوت على كده
لو عاملين سمك مقطع بقى او حتى فليه ممكن نعمل كده بالظبط بس نرصه فى صنيه ونرش عليه نص كوباية لمون ونص كوباية خل وربع كوباية زيت ونقفل عليهم بالسيلفر بررررضه بتاع ربع ساعه وبعدين نكشفه ونسبها تنشف
وطبعا ممكن نخليها حاره (حاميه يعنى) وممكن لا براحتكم يا قوم
بس خلي بالكم الشطه الكتير مش حلوه على معدتكم
ونطلعها من الفرن ونقدمها زي ما هى فوق كده
الف هنا
وياريت الى يجرب يقولي
والى عايز يسأل يسأل يا جودعان ما تتكسفوش
ملحوظه مسبكه
الحاجات الى على الشمال دي يا حلوين جاهزه بالصور ان شاء الله شوفوا عايزين ايه الاول والاولويه لمن سبق هههههههههههه
هناك 12 تعليقًا:
السلام عليكم ورحمة اله وبركاته
تسلم الايادي يا صب صب
باعملها زيك بس عمري ماجربت الا البوري لانه سمين اما البلطي فامبحبش اجيب الا البلدي وده عمره مابيبقي سمين اوي زي بتاع المزارع اللي بيبقي كله دهن وماليان هرمونات
باحط في الخلطه كمان طمطمايه وبصله
وساعات احط طبقه بطاطس رفيعه تحت السمكه وبعملها في صينيه واغطيها بالفويل بس بتبقي تحفه ماشاء الله
سلام يا قمر
خمسه فضفضه
ايه ده هو انا ما كتبتش طماطمايه ؟؟؟
لا انا باحط طماطم هههههههههههههه
طب هاروح ازودها دي هى الى بتعمل الخلطه سايله شويه وبتطري القاعده ههههههههههههه
لا بطاطس ما حبيتهاش بصراحه تحت السمك
واه فعلا هو سمك المزارع مالي الدنيا بس يعنى هانعمل ايه
يلا بقى لما الصيف يجى نبقى نروح نصطاداحنا هههههههههه
بس حتى لو مش سمين ما انا بحط زيت لو كان السمك مش سمين اوي بازود الزيت حبه وبتمشي
نورتي يا جميل
عااااااااااااااااااااااااااا
مش بحب السمك بقي عااااااااااااااا
غيريها لفراخ بقي عااااااااااااااا
مش بتحبي السمك؟؟؟؟؟؟!!!!
عبيطه طول عمرك
برررررررررره ههههههههههههههههههههه
النهارده سمك بقى
الحمد لله بيني و بين السمك عمااااار كتييير اوي
مابطقش ريحته
و لو كلته لازم اكله بره مش في بيوت ابد
شوفينا باه في الجمبري
طاجن سبيط بالجمبري
جندوفلي(بلح البحر)
كده احبك يا صبرني
انما سمك!!!!
انا جيت اسجل حضور بس
موني خاااااايبه يا موني
شوفي يا موني انا احب البحر
بميته وسماه ورمله وهواه وسمكه وجمبريه وكووووووول حاجه تبع البحر
ههههههههههههههههههههه
نورتي يا جميل
تسلم إيدك
عجبتني أوي المدونة دي، وهفضل أتابعها.
أوعي تهمليها!! :)
تسلم ايديك ياصبرنى انا اول ماهخف من البرد هاعملها ان شاء الله
وبعدين انا عايزه سلطة الكوسلو
ماليش دعوة انا الى طلبتها الاول عااااااااا
وبعدها الفراخ انا باموت فيها
تحياتى ليك ياقمر - داليا -
cognition sense
تنورني دايما وان شاء الله ادعيلي بس ربنا يدينى الصحه والوقت ومش هاعملها ابدا ان شاء الله
تحياتي
بنت الغربه
عنيه يا جميل والله عماله اقول من الى كان طالب مني كول سلو
طيب عنيه بس فى صوره من صور المايونيز ضاعت اول ما تجهز هانزلها ان شاء الله
انا اساسا مجهزه الكرنب جوه اهو ههههههههههههههههههه
هو انا مش بحب السمك بالخلطة بس هجربه
شكله مثير ولذيذ
وعاوزة الكوسة بالبشاميل بلييييييز
تحياتي
كوشيااااااااااا
ما شوفتش ردك يا جميل الا دلوقتي
عنيه حاضر
معلش بعد الكنافه بقى
إرسال تعليق