السلام عليكممممممم
بعد ما عملنا المره الى فاتت بقى عجينة البف باستري هاهريكم منها اصناف ان انا باموووت فيها بشكل بشع
البغاشه النهارده بقى اسهل حاجه
طبعا زي ما قلتلكم فى الردود لما شملوله سألت عن حفظ العجينه فى الفريزر اه طبعا انا باعملها واخليها جاهزه شوفوا كده بوست التلاجه هاتلاقوا فى عجينه فى صوره من الصور بافردها واقطعها وطبقات بلاستك ما بين كل واحده والتانيه وعلى الفريزر
لما اجي استعملها بقى فى اي حاجه باطلعها وافردها على ضنيه هما عشر دقايق بتكون فاكه وانا باخليها تخمر كمان قبل ما احفظها فى الفريزر عشان تبقى على الشغل على طول
المهم هانعمل بقى البغاشه
هانعمل العجينه او تكون جاهزه عندنا او نشتريها جاهزه ده بالنسبه للحريم الشلت عادي
ههههههههههههههههه
البغاشه بقى انا جربتها بالعجينه الى من غير خميره الى هى زي الجاهزه
وجربتها بالعجينه الى فيها خميره
طلعت احلى الى بالخميره ومش شاربه زيت كتير
المهم شايفين العجينه اهو مقطعها مسطيلات ومثلاثات بس لو هانعمل البغاشه نقطع اصغر من كده شويه
خلاص هى كده جاهزه نقليها بقى فى زيت غميق وسخن نسقطها فى الزيت وهما بالظبط 3 دقايق وناخد بالنا عشان بتتحرق بسرعه بالكتير اوي خمس دقايق وتلاقيها استوت وطبعا بيتضاعف حجمها اول ما تنزل الزيت السخن
ونحطها على كلينكس دقيقتين بس يعنى على ما نحط غيرها فى الزيت تقريبا
وبعدين نسقطها فى الشربات او الشيره
شربات ما يكونش خفيف اوي ولا تقيل اوي وسط كده
ونسيبها فى الشربات دقيقتين بس عشان ما تشربش شربات كتير
ونطلعها نحطها فى مصفاه ونحط حاجه تحت المصفاه ينزل فيها الشربات الزياده
ونكرر بقى لحد ما نخلص الكميه الى احنا عايزنها
وبعدين نرصها فى السرفيس زي الى فوق ده كده
ونرش عليها قرفه ناعمه وجوز هند
ووناكل بالف هنا ونتخن وكده يعنى
فاتيما مالهاش حل ا لاكله دي فى الاوبن وعليكى خير
سهله بقى اظن
اتفضلوا اعملوها وقولولي رايكم
والبت اختي الى عملتها مره ودوقتهالي بس هى من الحريم الشلت بتشري العجينه
اه اه يا بت عجبك ولا مش عاجبك
بس انا جربتها بالعجينه الى بخميره اه طلعت مختلفه عن العجينه الجاهزه لكن انا شايفه انها احلى وبتشرب زيت اقل
وعملت برضه الي زي الجاهزه فى البيت بس الى بخميره احلى
جربوا بقى وقولولي
هناك 14 تعليقًا:
يا جامد انت ايه الحلاوة دي
أنا عمري مجربت الطريقة دي
انشاء الله أعملها في رمضان علاشان في الوقت ده احنا بنستهلك الحلويات أكتر
جميلة يا صبرني
مووووووح
أنا روحت النهارده للسوق و جبت ملفوفة للمحشيييييييييي
شفتي الادمان يا عيني
تصدقي انا سمعت كتيييير اسم البغاشة ده بس عمري ما شفتها و لا دقتها ابدا
طيب بيني و بينك كده انا ماليش في العجين اللي بيقعد باليومين ده خاااالص
مع ان عندي كل المكونات
بس مابحبش الوقفة الكتير في المطبخ
بالكتير اوي ساعة و اقلب
اجيب نتيجة الي بالخميرة بالجاهزة ازااااي؟؟
ردي علي بأه قبل ما اتهور و اعمل العجينة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
باموت في البغاشه
طبعا باعملها في رمضان كتيييييييييييييير
بس بعجينه شبه الباف باستري بس مش هي طبعا ماانا قلتلك في الرد بتاع البوست اللي فات
شوفي يا تسي باعملها ازاي :
2 كوب دقيق + 2 بيضه + ملعقة سمنه + ماء للعجن علي اد ما تاخد
بعد العجن اقطعها كور افرد كل كوره مستطيل وبعدين احطهم علي بعض وبين كل طبقة شوية زيت او سمنة سايحه وارجع افردهم تاني لمستكيل كبير وبعدين اقطعها بالقطاعه المشرشره واقليها في الزيت واطلعها علي الشربات وارش عليها جوز هند او مكسرات مفرومه
بس كده زلا باف بستري ولا حاجه ههههههههه
سبتلك رد في بوست المحشي ابقي شوفيه
سلام يا قمر
نكهه مغربيه
قطشه كده احنا هانشغل دكاترة الرجيم عندكم
الشعب المغربي كله هايتخن بسبب المحشي بتاعنا
هههههههههههههههه
الف هنا يا جميل
موني
لا لا ما بتجيش بالجاهزه
اعمليها كده وخلاص برضه بتبقى حلوه اوي على فكره ما لهاش حل
والكيس الواحد يطلعلك سرفيس اد الى فى الصوره ده
بصي يا موني
جربي تعمليها من غير فرد وتني
يعنى زودي لها الزبده شويه فى العجن
ولكن سبيها بقى تخمر على اد ما تقدري
واقليها برضه هاتطلع حلوه دونت وري
خمسه فضفشه
ايووووووووه ماهو ده الي انا باقوله لموني على فكره
تنفع من غير تني وفرد
بس جربي بقى يا فضفضه طريقتى هاتطلع بجد ما لهاش حل
حتى انتى بتطويها مره وتفرديها بس انا باعملها كلها كوره واحده وافرد وارش زبده واطبق وافرد تاني
ما هي هي
والله وانا جربتها لعلمك بعجينه عاديه جدا طلعت حلوه برضه ماتقولش لا
بس البف باستري احلى
هاشوف الردود فى الي فات يا جميل
أنا فعلا هاستنى رمضان عشان ببرر لنفسى كل الحلويات المتشبعة بالدهون والسكر.
مينفعش بغاشة لايت ؟
هههههههههههههه
تسلم ايديكى
تسلم ايدك يا بغاشة انتى يا عسسسسسسسل
انا بحبببببببببك جدا والله
انا جرررررى هعملها واجرب فى بابا
ههههههههههههههههه
شكرا ليكى ومتتاخريش علينا
وعايزة اقول لفاتيما حبيبة قلبى كلى ياستى بلا ريجيم بلا بتاع
هعملها واقولك يا عسسسل
دعاء
لااااا لايت مين
لايت دي هناك عند امه يا ادهم
ده انتى مش هاتستحملي منها اربع خمس حتت بالكتيييييييير وتقفلي نفسك لتاني يوم
مي
ماااااشي
عادي جربي فى بابا امال هما بيخلفونا ليه يا بنتى
انتى الى عسل وعليه قشطه يا جميل انت
ههههههههه
كده برضه يا صوصو ؟
طلعتي عميلة مزدوجة وبتحطيلنا أكل يتخن
ولعلمك بقى أنا من بتوع الشلت
بس هشيل الشلته مؤقتا وأجرب طريقتك علشان موضوع الخميرة
يسلموا إيديكي يا أحلى صبرني
بقولك إيه
مابدل حكاية صبرني دي أنا هقولك صابرين أسهل يعني في الكلام
لو عجبك الإسم إعتمديه
بحبك قوي
شملوله
اااااااه يا اختي باعمل كده فى نفسي
بيدى لا بيد عمرو
وانا هاجي استلف منك الشلته شويه يااختي على ما تخلصي البغاشه
اصل رجليا بتوجعني
وقوليلى النتيجه بقى
وبالنسبه للاسم قولي الى يعجبك يا جميل
عموما انا اسمي الحقيقى شيماء
بس ده الى يندهني به الحريم بس
لو راجل ندهني باسمي حدانا فى البلد هايقطعوه
ههههههههههههههههههه
الرجاله تقول صبرني او ام خالد
سلامة رجليكي يا حبيبتي
إنتبهي لنفسك وصحتك
شكلك ست بيت ممتازة ومش بتدي لروحك فرصة للراحة
العطاء والتفاني كويس بس إعطي لروحك وقت برضه
ولو قدرتي تجهزي الأكل وانتي قاعده وبعدين تقفي يادوب على تركيبه على النار أحسن برضه
وفري صحتك يا حبيبتي ماحدش بينفع حد
دمتي سالمة بحفظ الرحمن
بحبك قوي يا صبصب
شملوله
اه والله يا اختي ما حدش بينفع حد
بس انا عزائي ان كل حاجه باعملها باوهبها لله ورسوله
حتى لو كنت باعمل لولادي
واقول ربنا يعوض عليا عوض الصابرين بقى
بس موضوع رجليا ده ان شاء الله حاله طارئه شوية التهابات فى العضم ويروحوا ان شاء الله
والخيبه انى ما باعرفش اعمل اي حاجه وانا قاعده
لما باحب استريح باجي اقعد على الكمبيوتر
ههههههههههههههههه
دي الحاله الوحيده الى ممكن اقدر اقعد فيها
تسلمى يا جميل يارب وانا والله باحبك
يحبك ربنا وعبيده يارب
إرسال تعليق