احبائي المدونين
اولا قبل ما ندخل على الطبيخ حد فيكم يشوفلي حل انا مش عارفه افتح المدونه بتاعتي الرئيسيه على الاكسبلورر العادي مش عارفه مالها
اتصرفووووووووووا وحلولي المشكله دي
انا بافتحها مع فاير فوكس او اوبرا الله يصلح حالها عاشقة الرومانسيه الى قالتلى
ندخل على الطبيخ
البرتقال
طبعا الايام دي ومن شهر فات والبرتقال البلدي كتير اوي فى السوق
وانتم عارفين انى باحب استخدم الحاجه فى موسمها
ايمانا منى ان وجودها في الوقت ده فى المكان ده لها حكمته
المهم ندخل على الشغل
هانعمل حوالي نص كيلوا لحمه
انا هنا عامله لحمه بتلوا قطع
وعملتها برضه ريش بتلو
وطبعا تنفع لحمه عاديه بس هتاخد سوا اكتر على النار
نص كيلو لحمه
ونعمل التتبيله بقى
انا حبيت اعمل التتبليه بتاعتها كلها سايله
يعنى مثلا كوباية عصير برتقال
وعصير بصلتين
وممكن لمون بس البرتقال كفايه
وربع كوباية خل
وملح وفلفل وبهارات زي ما تحبوا
وممكن ربع معلقة توم مجفف او فص واحد توم وممكن ما نحطوش اصلا
البهارات كلها تكون مطحونه كويس كمان
كل ده نتبل به اللحمه لمده 3 ساعات على الاقل يعنى ممكن نعملها من بالليل
وبعد كده هانحطها على النار لحد لما تستوي ولو التتبليه بتاعتها نشفت قبل ما تستوي نبقى نزودها مايه ونسيبها كمان شويه
لو كانت بتلوا هاتستوي على طول مش هاتستحمل عشان متبله
المهم بعد ما تستوي وقبل ما تنشف اوي ناخد من الصوص بتاعها حوالي كوبايه
ونسيبها تكمل وتنشف وتتحمر زي كده
بعد كده نشيلها من الحله او الطاسه او وات ايفر
حلوه وات ايفر دي صح ؟
وبعدين نرجع للصوص الى شلناه ونرجعه تاني على النار ونجيب معلقة دقيق كبيره
وندوبها الاول فى ربع كوباية مايه وبعدين ننزلها على الصوص الى فى الطاسه من خلال مصفى سلك عشان ما ينزلش كلاكيع دقيق ونقلب فى نفس الوقت بسرعه
هاتبقى شكلها كده
ونسيبه بقى يغلي زي الصوره دي
يادوب 3 دقايق ويبقى تمام
جايز نحس انه تقيل ومحتاج يكون اخف
ممكن نزوده عصير برتقال او شوربه او حتى شوية مايه
وبعد كده بقى يا اما نرجع اللحمه تاني تاخد غلوه دقيقتين كده مع الصوص
ياما نقدمها زي الصوره دي
يعنى نحطها فى الطبق الى هانقدمه زي ما هى ناشفه ومحمره بس تكون سخنه طبعا
ونحط معاها الصلصه فى طب تاني او فى قشرة البرتقال زي ده كده
وممكن نحط معلقتين صوص بس على اللحمه زي كده
وعلى فكره الصوره دي ريش بتلو مش قطع
يعنى تمشي كده وكده برضه
وكمان
بالنوسبه للصوص
المفروض ان الصوص الى من النوع ده بيتحط عليه كريمه لباني فى الاخر معلقتين كده
او الدقيق ده ندوبه فى حليب
الا انى مش باحب احط البان مع اللحمه لان اللبن فى كالسيوم
والكالسيوم ده بيمنع امتصاص الحديد الى فى اللحمه
على عكس بقى البرتقال الى فيه فيتامين سي والى بيساعد الجسم على امتصاص المعادن من الطعام وخصوصا الحديد
وعليه الواحد من المفيد اوي يشرب كوباية عصير برتقال او لمون مع الاكل او بعد الاكل مباشرة
واللحمه بصوص البرتقال تنفع مع رز وتنفع مع مكرونه
العيال عندي حبوها اوي مع المكرونه
واحب اقولكم ان رضا يومها قالي انا هابقى ادخل اقولهم ان الريحه كانت جناااااان
وقالي الصوص ده اسمه ايه
قلتله ده اختراع وهاسجله باسمي فى الشهر العقاري المطبخي
قالي طيب سميه صوص الرضا
هههههههههههههههههههههههههههه
ربنا يرضى عليكم يارب
وانتى يا فاتيما وانا وامثالنا الى بيعملوا دايت كفايه علينا نص رغيف سن مع قطعتين لحمه وزي بعضه معلقتين صوص وطبعا طبق سلطه خضرا
على فكره عملت نفس الطريقه تقريبا مع اختلافات بسيطه مع الفراخ وان شاء الله نبقى نعملها تاني مع بعض
كانت تحففففففففه
والف هنا يارب
والى يجرب يقولي
هناك 17 تعليقًا:
صبرنى .. أنا أول مرة أدخل و جايالك باعتراف يا أختى ، أنا فرحى كمان شهرين و شوية ان شاء الله و مابدخلش المطبخ بس تفرغت و سيبت شغلى و قلت أقعد أتعلملى اكلتين ، كنت بدخل قبل كده بس ف حالات استثنائية زى إن أمى تبقى مسافرة غير كده نو .. أنا بقى كنت بقول الطبيخ ده حاجه سهلة مش محتاجه غير ان الواحد يبقى ليه نفس يطبخ مش الطبيخ نَفَس :) !! و نجرب كام مرة فتتظبط و يمكن ربك يسترنا دنيا و آخرة و تتظبط من أول مرة بس الحقيقة لما دخلت عندك المدونة و جيت أقرا حسيت إن الموضوع كبير
فطمنينى الله يرضى عنك و قوليلى لو عايزة أبدأ أتعلم إيه السهل أبدأ بيه عشان أفرح بشبابى ؟
أنا ناوية أعمل كشكول اكتب فيه اللى اتعلمه عشان أنا مش بحفظ و أكيد مش هحفظ من أول مرة و أمى بتقترح أشترى كتاب للطبخ .. يللا بقى كملى جميلك و أفيدينا أفادكم الله
لا بجد روعه روعه روعه
كفايه اصلا شكلها
هعملها ان شاء الله
تسلم اكلاتك والله
انا حره
لا لا يا جميل ما تخافيش خالص
ده الطبيخ ده اسهل حاجه فى الدنيا
وانا فعلا ناويه اعمل شوية اكلات كده خفيفه وسريعه
على شويه نصايح للناس الى زيك الى بقوا كتير للاسف
الامهات اصلهم حالهم بقى فى النازل وما عادوش بيعملوا بناتهم حاجه
الموضوع سهل خالص وان شاء الله نتعلم سوا هاسرع فى البوستات الى قلتلك عليها عشان انتى قربتي
وكتب الطبخ دي نظام فاشل
ولو جه على بالك حاجه اسألينى فيها يا جميل وانا اعملهالك على طول
روزا
لما تعمليها قوليلي يا جميل مستنيه النتيجه اوي
حبيبتى ياصبرنى
انا عجبتنى طريقة اللحمه قوى دى ..وانا النهارده هاجربها على الفراخ..وهانقعها ساعتين بس..
بيتهيئلى كفايه..
عموما هاجرب وااقولك رأى ياقمر..وتسلم ايديك ومخك العبقري ياجميل
تحياتى ياعسل
وانا فعلا ناويه اعمل شوية اكلات كده خفيفه وسريعه
على شويه نصايح للناس الى زيك الى بقوا كتير للاسف
الامهات اصلهم حالهم بقى فى النازل وما عادوش بيعلموا بناتهم حاجه
________________________
إيه ده انتى بتهزقينى أنا و أمى و للا إيه !!
لا أنا أمى ست الستات ، بس بما إنى بنت واحدة فمتدلعة و على طول كانت نشاطاتى بره بيتنا و كمان المشكلة كانت ف دراستى العملية و بعدين الشغل فيدوبك باجى البيت أنام .. الست حاولت و جوزها ( أبويا يعنى :) ) حاول بس أنا شخصيتى قوية شوية :)
اعتذريلى أنا و أمى لو سمحتى عشان ندوق أكلك بنفس :)
بنت الغربه
يا جميل تمام اوي جربي وقوليلى
الفراخ بقى ممكن تحطي على الصوص كريمه لباني او تدوبي الدقيق فى حليب اصلا
وكمان تبقى تدخلي الفراخ لواحدها بعد ما تستوي الفرن او تحت الشوايه شويه عشان ما تبقاش طريه
ولو حبيتى تلوني الصوص بكركم او صلصه عشان الفراخ تطلع ملونه
وقوليييييييلي
أنا حره
حجة البليد مسح التخته يا اختي
قال الدراسه والشغل قال
طيب خليهم ينفعوكي بقى ههههههههههههههههههههه
وبعدين انا ما غلطش فى ماما يا جميل انا اقدر
بس برضه هى غلطانه كان لازم تتك عليكى فى الشغل شويه عشان تطلعي ست بيت شاطره
وبابا برضه كان لازم يشخط فيكى ينططك ويقولك قومي يا بت يا حره اعليلى العشا كده يعنى
ههههههههههههههههههههههه
لا لا اعتذراتي لماما طبعا
انتى لا ده انا هابقى ابلتك فى المطبخ وهاعورك لو عملتي حاجه غلط
هههههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا صبصب
كتير كنت بكون مستغربة صوص البرتقال في الطبخ
بس جربتوا في تتبيلة الشاورمة وكان تححححفة
لسة ماجربتوش صوص
بس علي ايدك نجربه يا جميل
قبل ما البرتقال يختفي علشان خلاص الصيف دخل
انا عندي عرق فلتوا ممكن اقطعه شرايح و اعملها ان شاء الله
تسلميلي يا جميل
موني
ماشي يا جميل ابقى قوليلى رايك برضه
على فكره انا اليومين دول باتبل بالبرتقال على طول كل حاجه
ماشى فى انتظار الدروس يا ميس :)
مممممممممممممممممم
ماشاء الله عليك
شكلها لديد جدا
تسلمي على الطريقة الحلوة
كدا يعنى يا صبرنى تجوعينى كدا وانا لسا مش اتغديت
تحفة الللحمة تسلم ايديكى انا بعشق اى حاجة فيها صوص
وخلاص كدا عرفت غدا بكرا ريحتينى من التفكير
دايما انتى مفيدة كدا وكل نصايحك بتنفع وانتى فهمانى طبعا
انا حره
البوست الى جاي حلو ان شاء الله
الى بعده بقى نبدا فى الطبيخ العادي مش اصناف غريبه وكده عشان الغلابه الى زيك
الى العلام بوظهم هههههههههههههههههههه
ريم
شوفتي بقى
عدي الجمااااااااايل
هههههههههههههههههههههههههههه
الف هنا يا قمر
ابقى قوليلى النتيجه
المطبخ المغربي
ايه ده النور ده يا ولاد
طيب مش تقولولي يا ناس ان فى مطبخ مغربي على البلوج
تسلمى وتعيشي يارب ولو جربتي قوليلى يا جميل
بصراحه تسللللللللللللللللم ايدك على الى بتعمليه انا بقول انتى لازم تعملى كتاب
كنت عايزة اعرف بقى صوص الاناناس والباربيكيو بيتعمل ازاى
وصوص اللحمه المشويه ستيك
مرسييييييييييييييييه
إرسال تعليق