السلام عليكم
كانت طلبت مني مره شملوله حبيبتى صنف بالفريك بس يكون عشان يكون سهل
واخيرا جبته يا قوم
طاجن السمان بالفريك
السمان ده المفروض انه كان عندنا فى مصر من الطيور المهاجره وكان له مواسم
انما حاليا بقى موجود على طول وعملوا له مزارع
السمان صغير اوي ولما باعمله مش محشي بينشف ويبقى مش اد كده
كمان حشوه موال اوي خصوصا ان الجلد بتاعه خفيف وضعيف مش زي الحمام
المهم جربت اعمله الطاجن ده يلا نعمله بقى ونشوف هايطلع معاكم ايه
الاول طبعا باجيب السمان واغسله كويس بالملح وينضف ويبقى تمام
وبعدين باشق السمانه من ظهرها بالطول زي الصوره دي كده
نقول اننا هانستعمل خمس سمانات مثلا وبعدين بنتبله بقى باي توابل ولمون واي تتبيله نحبها
نيجى للفريك بقى هنحتاج حوالي كوبايه
الاول طبعا بنغسله كويس ولو كان عايز يتنقى ننقيه الاول وبعدين نغسله وننقعه ساعه مثلا وبعدين نصفيه كويس
وعلى النار نحط معلقة سمن بلدي ونكون محضرين بصله مفرومه ونحط البصله ونقلبها لحد ما تبقى شفافه
وممكن نحط الكبد والقوانص بتاعة السمان او لحم مفروم ونفضل نقلب ونحط بقى توابل وملح زي ما نحب
اي توابل لحمه تنفع
ونقلب لحد لما اللحمه لونها يتغير وتبدأ تستوي والميه الى نزلت منها تنشف وبعد كده نحط الفريك الاخضر ونفضل نقلب برضه لحد لما ميته تنشف وبعد كده نحط عليه ربع كوباية مايه ونسيبه على النار خمس دقايق بس
وبعد كده بقى نبدأ نرص الطاجن بتاعنا نحط شويه فريك وبعدين سمانه مفروده زي الصوره دي كده
وممكن نحط على وش كل سمانه حلقات بصل وفلفل وبعد كده نكمل فريك تاااااني وبعدين سمان تاااااني لحد ما تخلص الكميه
وبيكون الطاجن شكله كده
بعد كده نحط على الوش حلقات طماطم وفلفل ماشي برضه
بياخد فى الفرن حوالي ساعه
السمان مش بياخد سوي كتير والفريك اصلا احنا مسوينه
وبالنسبه للمايه الفريك بيتشرب المايه الى بتنزل من السمان وبيبقى تمام اوي
ولما بيطلع بيبقى شكله زي الصوره الى فوق دي وممكن نبقى نشيل الفويل فى اخر ربع ساعه عشان نحمر الوش
وممكن لو مش عندنا طاجن نعمل ده فى حله بايركس او حتى صنيه تمشي عادي
وعلى فكره الطريقه دي تنفع مع الحمام والفراخ كمان
لكن هايحتاجوا وقت اكبر فى الفرن طبعا
والف هنا يا حلوين والى يجرب يقووووووولي
هناك 12 تعليقًا:
ونحجز اول تعليق
ونقول الوووووووووووووو
سبحان الله رغم انى مش بحب المطبخ
ولا بقف فيه كتير
الا انى بحب اجى هنا
ليييييييه مااعرفش
بقولك ايه
لسه ساعه على المدفع وانا ريقى جرى
ارحميييييييييينى
سلام يااختى
اللهم انى صايمه
السلام عليكم و رحمة الله
كده يا صبرني انت هنا و متجيش تزوريني ؟؟
معلش ّأنا بقى حعديها المرة دي بس المرة الجاية لازم تزروني
تعليقاتك وحشاني و الله
تسلمي حبيبتي على الشغل الجامد ده
مممموووححححح
كل سنة و حمة بألف خير
نكهه
والله يا حبيبتى معلش مش لاحقه ازور حد
والله غصب عني حاضر عنيه دلوقتي هاجيلك
ده انا كنت عاوزاكي اصلا
هاتي بوسه كبيره
عاشقه
طيب بدل ما انتى قاعده كده يا اختي قومي ساعدي ماما فى حاجه ولا يعنى هى يا حرام مش صايمه زيك وتعبانه من الشغل
عيال سيس صحيح
نورتي يابت
شكرا يا عسل على تلبية الدعوة
الياغورت يا عسل يعني الزبادي
و ان شاء الله البوست اللي جاي حيكون الحريرة
انت تؤمريني و بس و ان شاء الله تكون مفهومة
تسلمى يارب يا نكهه
متشكره اوي ربنا يكرمك
المهم انك عارفه انى مش باعمل حاجه علشان دراعى متجبس
يعنى انا سيس غصب عنى مش بمزاجى يااختى
كلها اسبوعين وافك الجبس
واهو يكون رمضان خلص
يعنى هاقضيها انتخه لاااااااااخر رمضان
مممممممممممممممم
يجنن طبعا
من يوم ما اتجوزت وانا مش بعرف الحمام ولا السمان بس احيانا ماما ربنا يخليها بتصدرلي الحاجات دي :]
اكتر حاجة نعرفها الفراخ :]
قوليلي هينفع اعمل كدا بالفراخ وبدال الفريك رز ؟ لانه جوزي مش بيحب االفريك :(
تسلم ايدك اكلات جميلة جدا
ربنا يقويكي ويديكي الصحة يارب
دمتي بالف خير
عاشقه
مش عندك ايد تانيه سلميه يا بت انتى بتتصلبي ولا ايه
نواره
ربنا يخلي ماما يا جميل
ايوه طبعا ينفع فراخ ورز بس تكون فراخ صغيره شويه وتدقيها خفيف وتتبليها خمس ست ساعات
وتزودي مايه عشان الرز بياخد مايه اكتر من الفريك
وطبعا الفراخ تاخد وقت فى الفرن اكتر من السمان
والف هنا يا جميل جربي وقوليلى
يلا يا عسل الحريرة وصلت و أي حاجة أنا في الخدمة
ممموووححححح
إرسال تعليق