السلااااااااام عليكم
معلش يا جماعه والله المطبخ الواقعي كان مستولي عليا شويه اليومين الى فاتوا على الدراسه والمذاكره بقى
لا مش انا الى باذاكر ياريت كانت بقى اسهل
ده ولادي
انا قلت بقى من زمان ما عملناش حاجه حلوه فاخترتلكم حاجه سهله وخفيفه وجميله
وهى اصابع الجلاش بالمكسرات او الفول السوداني
اولا طبعا هانجيب جلاش يكون طازه او مجمد مش مشكله المهم يكون طري
لو مجمد فككيه فى معزل عن الهواء يعنى ما تطلعيهوش من الكيس الا لما يفك فعلا ووقت الشغل
وهانجيب فوطه نضيفه ونغطي بيها ورق الجلاش واحنا بنشتغل عشان ما نيشفش من الطروف ويبوظ
هانجيب نص كيلو جلاش
وهياخد حوالي نص كوباية سمنه او زبده (ياريت بلدي )
و للحشو بقى زي ما تحبي ممكن مكسرات مجروشه وممكن خلطه زي الى انا باحبها دي
فول سوداني وزبيب وجوز هند وعليهم شويه قرفه او فانيليا زي ما تحبي
وهنحتاج شربات (قطر او شيره ) بس خفيف شويه ما نعقدوش اوي هنحتاج حوالي كوبايه شربات واحده او كوبايه ونص لو بنحب الحاجه سكر زياده
الى العمل بقى
هانجيب ورقتين جلاش ونفردهم كده قدامنا زي الصور دي ونحط معلقة كبيره من الحشو او نزود شويه ونفردها بعرض الورقه زي الصوره دي تمام
وبعدينناخد الطرف بتاع الورقه الى قدامنا ونطويه على الحشو بادينا الاثنين كده نساويه ونبرمه ونحاول بقدر الامكان ان تكون اللفه محبوكه كويس عشان تبقى ماسكه نفسها ونبرمها بادينا الاثنين فى نفس الوقت لحد ما تتلف لاخر الورقه
ممكن بالفرشاه كده ندهن الورقه قبل ما نلفها بالسمن السايح لكن يعنى لو كنتى اول مره تلفي جلاش كده بلاش لحد ما تتمكني من اللف ونبقى نرش السمن فى الاخر زي ما هانشوف
بعد ما نلف ورقتين الجلاش ننقلها بالراحه على الصنيه ونفضل نكرر ده لحد ما تخلص الكميه وتكون شكلها زي كده
وبعد كده هانرش عليها السمنه بالمعلقه ونحاول نرش فى مكان القطع عشان السمنه تدخل بين الطبقات
زي الصوره دي كده
وخلي بالك الفرن ما يكونش عالي عن 200 عشان ما يتحرش من فوق
وبنطلعه لونه اصفر دهبي جميل
وبنسقيه وهو سخن والشربات بارد ونسيبه فى الصنيه لحد ما يبرد وبعد كده نطلعه ونقدمه زي كده
يا لا بقى على المطبخ سريعا و وروني الشغل الجامد موت
هناك 16 تعليقًا:
مممممممممممممم
ايه الحلوة الجامد ده يا حلو انت
و الله بتشهي يا خسارة في المغرب مش حقدر أجيب العجينة دي حتعملي حسرة في قلبي زي الفريك هههههههههههههه
مرسي يا عسل و الله يعينك على الاولاد و دراستهم
اوك اختي العزيزة مفيش مشكلة و لو اني اخذت و كتبت عنوانك على طريقة coupier coller .
ساحاول ان اعطيك عنوان تجدين فيه كل الوصفات التي كتبتها لك ...
فقط امهليني بعض الوقت لدي بعض الظروف الخاصة منعتني حاليا من كتابة ذلك و ساتتبع اطباقك طبق طبق ... لكنك نسيتني في طبق المهلبية و قبل ذلك هل هي عبارة عن مسحوق الارز يخلط في الحليب و السكر و يطبخ على النار حتى الغليان مع التحريك اذا كان كذلك فنحن نسميه طبق " المحلبي " .
مع تحياتي لك
ممممممممممممممم.... هجرب واقولك النتيجة.. تسلم ايديكي وتسلميلي يا رب
نكهه
يا حبيتى اجبهولك واجي ولا يهمك
تسلمى يا جميل تعالى مصر طيب فى اي اجازه واحنا نظبطك بخزين السنه
فريك وجلاش
هههههههههههههه
يا عينى على الجلاش
ايه يا بنتى الحاجات الحلوة دى
تسلم ايديك ياقمر
شكلها حلو اوى وسهله كمان
نجرب يا باشا
بوبو
اوك يا جميل يلا شدي حيلك
نوره
ماشي على مهلك خالص وربنا يجعله خير ان شاء الله
وبالنسبه للمهلبيه والله لسه ما صورتهاش
عيوني حاضر
وهى قريب من الى بتقولي عليه ده برضه
بس احنا بنعملها بنشا بيضا
ال هى بتعمل من الرز برضه
بصي هاقولك المقدار سريعا لحد لما ابقى اصورها وانزلها
هى تجيبى حليب وتسخنيه اول ما يدفى تاخدي منه كوبايه
تدوبي فيها النشا (معلقه كبيره لكل كوبايه لبن )
واللبن على لسه على النار تحطي السكر زي ما تحبي
وبعدين لما اللبن يغلي تصبي اللبن الى معاه نشا وتقلبي جامد دقيقتين بس وبعدين تطفي عليها وتغرفيها فى اطباق وتزينها بالمكسرات والقرفه
بث كده
رييييييم
حياااااتي
ماشي يا جميل مستنيه التجارب الجامده
بس انا عايزه اثبات يعنى طبق كده يعنى
سلام عليكم
اول مرة اجى المدونة اللى تفتح النفس وتجوع دى
ماشاء الله ولا حول ولا قوة الا بالله
ربنا يباركلك يارب
انا بس عندى سؤال واحد
الكيك معقدنى مش عارفة ايه الغلط فى الل ى بعمله
المهم انها ما بتفشش بالشكل الكافى بتبقى ماسكة كده كانها مكمكمة
ياترى فهمتينى ؟
هل لانى مش عندى مضرب كهربا وبضرب السكر والسمنة فى الخلاط ووالبيض معاهم وبعدين بكمل بالشوكة الكبيرة ؟
ولا عشان بحط الدقيق فى التلاجة ؟
ولا ايه بالظبط؟
ام بقلظ
شكرا يا جميل ربنا يكرمك يارب
بالنسبه للكيك
انتى شوفتي وصفة الكيك الى عندي ؟؟
لو ما كنتيش شوفتيها دي الوصله بتاعتها اهي
http://tabkheen-eah.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
الكيكه بتطلع هابطه ومكتومه لكذا سبب
اولا يكون البكنج بودر الى بتستعمليه قليل او بايظ خدي بالك يكون منتهي الصلاحيه او مرطب
ثانيا انك تفتحي الفرن على الكيك وهو بيستوى قبل ما يفوت عشر دقايق على الاقل عليه فى الفرن تحت درجة حراره 170 درجه تقريبا
ثالثا انك ما تكونيش خفقتى الخليط السائل كويس
الى هو الزبده والسكر وبعدين البيض
رابعا: انك بعد ما تعجنيه مثلا تسبيه شويه وبعدين تقلبيه تاني بالتالي كل الهوا الى عمله البكنج بودر فى العجينه بيخرج تاني
الصح انك تخلصي العجينه وتصبيها فى الصنيه او القالب وتسبيها عشر دقايق بس وبعدين تخبزيها على طول
وموضوع الخلاط ده عادي انا باعملها فى الخلاط ساعات
وبعدين خلي ابو بقلظ يجيبلك مضرب كهربا هديه فى عيد ميلادك الجاي
ههههههههههههه
وشوفي كده جربي وقوليلى
Olá amiga!
Conheci seu cantinho e é tudo de bom!
Lindo, criativo, nutritivo e delicioso!...
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
ده العشم برضو ربنا ميحرمنيش منك يا بطة
نكهه
اموووووووووووووه
Thank you, Maggie
Mas peço que você deve tentar escrever em Inglês eu não entendo sua linguagem, mas um intérprete
Gostaria de continuar o meu blog, mas eu não consigo entender o idioma Português
E seu muito feliz
Espero que a boa linguagem
Porque eu tenho uma página traduzida
سلام عليكم
شكراااااااااااا جدا على النصايح
انا فعلا نفسى فى كيتشن ماشين متكامل
وفعلا كمان انا بحط البيكنج بودرفى التلاجة واكيييييد خد رطوبة
وبرضه بقلب الخليط تانى بعد ما بيخلص
من الاخر ببوظ الدنيا
:)
شكرا مرة تانية ولما هجرب هاجى اقولك النتيجة
عابرة سبيل
طيب بصي استخدمي البكنج بودر الاكياس احسن
على اساس هى بتبقى مقفوله ولا تحطي فى التلاجه ولا حاجه
انا باجيب علبه كبيره وفيها اكياس بقى صغيره الكيس على اد استعمال مره مثلا كده يعنى
ويلا جربي وقوليلي
إرسال تعليق