السلام عليكم
ازيكم يا بشر وحشتوني والله
واندا انا كنت قلتلك هاعمل ام علي بس افتكرت انى كنت وعدت البنات الى كانوا معايا فى اللقاء انى اعملهم كيك ولقيت الصور بتاعته جاهزه قلت نشوف الكيك الاول بقى
وادي يا بنوتاتي الحلوين الكيك بالشيكولاته زي الى كان فى اللقاء بالظبط اهو مش حارمااااااكوا من حاجه والى مش هاتعمله ويطلع حلو هاتضرب
يلا على المطبخ
المقادير :
- طبعا المقادير دي عشان نعمل قالب كيك واحد او صنيه متوسطه
- كوب ونصف دقيق (طحين ) حلويات
- كوب قشطه (وممكن نص كوباية سمن بلدي بس نبقى نزود معيار اللبن الحليب شويه)
- 3/4 كوب زيت ذره (وممكن سمن أو زبده ) بس الزيت ميزته انه لو الكيكه اتحطت فى التلاجه او كان الجو برد تفضل الكيكه بتلمع ومش جامده اوي
والطعم بقى القشطه بتظبط العمليه كلها
وعموما موضوع الماده الدهنيه ده تقدري تحطي اي حاجه تحبيها زبده او زيت او قشطه او سمن بلدي او خليط من كل ده
المهم تظبطيها ان المقدار ده بياخد حوالي كوبايه سمن
بس القشطه بتدي للكيكه طراوه خطيره
- حوالي كوب لبن حليب
- كيس بكنج بودر (او حوالي 3 معالق صغيره )
- 3 بيضات
- فانليا
- 3/4 كوب كاكاو خام ( ده تجبيه من عند بتوع لوازم الحلوانيه او العطارين وخدي بالك بيكون طعمه مر جدا ) بس هو ده الى بيدى اللون الغامق ده انا جربت كل الانواع الي فى السوبر ماركت مافيش فايده الكاكاو الخام هو احسن حاجه بس تجبيه من مكان نضيف عشان فى ناس بتغشه برضه
- ونصف سكر بودره او ناعم على الاقل
الطريقه
- اول حاجه احنا دايما فى الكيكه هانخلط الخامات السائله لواحدها والجافه لواحدها وبعدين نحطهم على بعض
اولا الخامات السائل او الطريه
الى هى القشطه والزيت او السمن نحط عليهم السكر ونضربهم بالمضرب الكهربائي لحد ما تبقى عامله زي الكريمه زي دي كده
بعد كده هانجيب البيض ونحط عليه الفانيليا ونخفقه بره الاول وبعد كده نضيفه للخليط السابق ونخلط تاني بالمضرب لحد ما يبقى الخليط متجانس وبعدين نزود اللبن الحليب ونخفق برضه
وهايبقى شكلها كده
بعد كده نروح على المواد الجافه
الى هى الدقيق والكاكاو والبكنج بودر ونلخبطهم على بعض كويس وبعدين ننخلهم عشان ما يبقاش فيهم تجمعات (كلاكيع يعنى) زي الى فى الصوره دي
بعد ما ننخلهم نبدأ نرجع للخليط السابق ونزد عليه شويه شويه ونقلب يستحسن نقلب بالمعلقه على طريقة دائره ونصف قطر وبالرااااااحه عشان الهوا ما يخرجش منها
بس لو عامله كميه زيي انا كده ممكن تستخدمي المضرب بس على الهادي جدا
وبعد الخلط هايكون ان شاء الله شكلها كده
لاحظي شكل العجينه وسمكها عشان تطلع معاكي كده
ونبطنها (ندهنا سمن خفيف اوي ونرش عليها دقيق خفيف وبعدين نقلب الدقيق الباقي ونصب الخليط فى الصنيه الوسط دي ونفرد فيها العجين بالراااااااااحه يعنى نميلها يمين وشمال لحد ما تتفرد (عشان ما نطلعش منها الهوا)
وممكن نعملها فى قالب كب كيك زي ده كده
بعد ما نسيبها فى الصنيه حوالي عشر دقايق يكون الفرن سخن وبقى تمام
نحطها فى الفرن واوعى واياك وهاتضربي لو فتحتي الفرن عليها فى اول عشر دقايق ويا حبذا ربع ساعه
بعد عشر دقايق بتهدي الفرن ل 150 درجه وتسبيها كمان حوالي ربع ساعه وبعدين تطلعيها
يا اما بسكينه نضيفه وتحطيها فى قلبها لو طلعت من غير عجين تبقى كده استوت
يا اما بايدك وفى وسط الكيك واتكي عليها لو ردت لفوق تاني تبقى استوت كويس لوما ردتش وصوابعك علمت لتحت يبقى لسه شويه
ولما تستوي تطلعيها وتسبيها فى القالب او الصنيه ربع ساعه تستهدى وبعدين تقلبيها وتقطعيها او تزوقيها لو هاتعملي تورته او اي حاجه تحبيها
ويطلع بقى زي الى في الصوره الى فووووووق دي
والف هنا والى هاتالف من عندها اي حاااااااجه هاتضرب اعملوها زي ما انا قلت بالظبط من غير اي فزاليك وهاتطلع حلوه
والى يجرب يقولي يا بنات
والى تعرف فيكم موقع تمبت حلو تقولي عليه عشان عايزه اعمل نيو لوك للمطبخ
هناك 33 تعليقًا:
ايوة كده يا رافعة من معنوياتى الغذائية :-))
و الله لا اجربها بس اوصل لمرات اخويا و نشوف
بس حتتة السمن و اللبن و القشدةو ظبطتهم شكلها صعبة بس برضة و لو حنجرب فى اخويا و ماله :-))
تسلم ايدك
ولا يهمك السمنه الطبيعى الافرنجي تمشي برضه
ههههههههههههههههه
وبعدين مش صعبه ولا حاجه انا بس فى الشرح باطول شويه
انما انا باعمل الكيكه فى المطبخ اسهم ما انا عملتها هنا يا اختي واسرع
دي اسهل حاجه فى الحياه اسهل من الطبيخ
بس يلا بسرعه جربي وقوليليييييي
ياااااااااااااااااااااااااااااا
عملتها يا صبرنى عملتها :)
بس مش بسمنه ولا دقيق
وبيكيبنج بودر وكل الكلام دا
هى بتتباع جاهزة مخلوطة شيكولاتة ودقيق وكل المكونات النشفة وانا بحط معلقتين زبدة وبيضة على كل كيس طبعا مكونات قلية على حسب حجم الكيس بس شغالة يعنى لغاية لما ارجع بقى واشوف الكلام الكبير اللى انتى بتقولية دا وننفذ بجد
واقولك على فكرة بقى تجنن جربتها مؤخرا قبل ما تحطى الكيكة فى الصنية اللى هتدخل الفرن كسرى فيها شيكولاتة
وكمان يبقى تحفة لو على الوش ورستيهم بشكل ظريف
اولا لما بتتاكل وهى سخنة بيبقى طعمها حلو ولو بردت بتدى شكل وكمان طعم ممتع دا لعشاق الشيكولاتة زى حالاتى اللى بيدخلوها فى اى حاجة ينفع تدخل فيها
شكرا يا صبصب
دمتى بكل خير
تقبلى مرورى
يا حلوة ده كلو غياب ايه كنت فين؟؟؟؟؟ الخروف شغلك ده كلو و لا ايييههه
حراااام ده أنتي وحشتينا موووتتت
احساس طفله
ايوووووووه هو ده عشمي فى الحريم الشلت
علب جاهزه واقلب
ههههههههههههههههههههه
البت اختي كانت عاملاها امبارح العلب دي يا اختي والنبى
بس بتاعتي احلى على فكره والله مش عشان هى كيكتي يعنى
بس شعب مصر كله قالي الى باعملها بتكون اطرى واحلى طبعا والسمنه البلدي بتشتغل بقى
وبالنسبه لموضوع الشيكولاته ايوووووووه فعلا انا جربتها
بس وهى سخنه وفيها قطع شيكولاته كده انتى عايزاني اكل الصنيه كلها لوحدي
هههههههههههههه
طبعا انا من المدمنين على الشكيولاته وخلي بالك اتعالجت منها كتير ومافيش فايده بارجع تاني يا اختي الكيف بيذل
نورتي يا جميل
نكهه
لا والله يا حبيبتى بس العيد على شوية تعب على شوية مزاج مش حلو
وانتى عارفه الطبخ عايز مزاج رايق
نورتي يا جميل ووحشاني
ألهمك الله الصبر أم مريم
جزاكِ الله خيرا على البرشام المنقذ في امتحان المطبخ.
لي طلب عند سيادتك و هو الكيك بدون دسم (سمن أو زبد) لأن الوالدة مريضة بالمرارة و ممنوعة من الدهون.
لقد حاولت عدة وصفات و دائما ما أفشل و تهبط الكيك.
شكرا جزيلا مقدما
أبو شوشو
مرحبا :)
أنا جربتها...والنتيجة طلعت أحلى من رائعة... بجديات تسلم ايديك على الطريقة البسيطة..الكيكة طلعت خفيفة وطعمتها ولا أروع...وأحسن حاجة أن نسبة الحلاوة مش كتيرة..يعني ممكن ناخدو راحتنا في التزيين من غير ما تكون النتيجة حلوة "سكر" زيادة على اللزوم
انا درتها Cupcake وتقريباً مش فاضل الا اتنين أو ثلاثة بس..الهجوم كان ساحق من الجميع ههههههه ممكن تشوفي تجربتي بالصور في مدونتي :)
على فكرة مدونتك جميلة جداً ...أكيد حانجرب أكثر من وصفة من عندك، ومتاكدة إن النتيجة حاتكون ناجحة زي ما كانت تجربتي اليوم
تحياتي ليك
ليبية
أبو شوشو
الله يخليك يارب انا عنيه لك يا فندم
بص هو الكيك من غير سمن الى هو الكيك الاسفنجي
بس بيكون فيه بيض كتير اوي والبيض برضه فيه دهون
وما بيكونش حلو انه يتاكل لواحده كده الكيك الاسنفجي
فانا رايي تجرب المقدار بتاعي بالقشطه بس من غير الزيت لكن تزود الحليب شويه هو يمكن يطلع شويه ناشف بس جرب
وقول لوالدتك لو كان عندها حصوه فى المراره تشيلها وتخلص منها هاتبقى كويسه ان شاء الله
انا شلتها ولله الحمد ما استحملتش المجتمع اكتر من كده
هههههههههههههههه
ولو انا جربت مقدار كيك قليل الدسم هاقولك
اه انا شوفت فى السوق علب كيك جاهز مكتوب عليه قليل الدسم
يعنى بتزود عليها البيض بس تقريبا
ممكن تبقى تسأل عليه
ليبيه
يا فرحة قلبي اد ايه بافرح لما حد يجرب ويقولي
والف الف هنا يا جميل لكم واكيد انتى شاطره عشان كده طلعت معاكي حلوه
تسلم اديكى وكل ما تجربي حاجه قوليلي عشان بازقطط انا
نورتي يا جميل وحالا هاروح اتفرج طبعا
ألهمك الله الصبر أم مريم
جزاكِ الله خيرا على تفاعلك و أدام عليك هذه الروح الإيجابية و وفاك أجرك مع الصابرين.
شكرا على النصيحة و لكن أكل من الشارع في بيت أمي!!!!!!
متعك الله بالصحة و بالزوج الصالح و الأبناء البررة.
أبو شوشو
ايه ياصبرنى ياحبيبتى؟؟؟
انا جيت اعلق هنا لما لقيتك قافله التعليقات هناك...؟؟
ايه اللى حصل وزعلك قوى كده ..؟؟؟؟
ده انتى دايما اللى بتقولى لى ان الواحد لازم ياخد الدنيا بهدووووء..
تقومى تتخنقى قوى كده...
ماتزعليش نفسك انا هابعتلك بطاقتى كلها والرقم القومى كمان ياستى علشان تتاكدى انى داليا...
وانى حاليا مخنوقه فى مصر...
تحياتى ياعسل..
وبلاش زعل
.......وسيبينى بقه اروح اعمل الكيكه..
تحياتى
تسلم ايد يا صبصب
بقالي كتير ماجتليكيش علشان الست خفاش بنتي
بس الحمد لله علمتها قعدة النت دلؤتي و هنرجع نتابع كل حبايبنا من تاني ان شاء الله
الكيك شكله تحفة
لازم اجربه ان شاء الله
خصوصا ده بالسمن البلدي و القشطة يعني عشقي
ربنا يكرمك يا صبصب
سلميلي عليكي اوي و علي الاولاد
صحيح
خدي الموقع دهفي تامبليتس حلوة
http://www.finalsense.com/services/blog_templates/
ده فيه تامبليتس خاصة بالاكل و المطبخ
لو عايزة اشكال مافيهاش طبخ قوليلي و انا تحت امرك يا جميل
:)
ابو شوشو
لا انت فهمتنى غلط
مش كيك جاهز
هو عباره عن خلطه كده جافه دقيق ومواد رافعه ومواد دهنيه وبتتعمل منها الكيكه
ومكتوب عليها انها بدسم اقل للرجيم
يعنى هاتتعمل فى البيت برضه
ربنا يخليلك ماما يا باشا
بنت الغربه
منوره البلوجر يا جميله ما تغبيش ت اني علينا
وعدت الحمد لله ما تقلقيش
ويلا اعملي الكيك وورينى
موني
معلش يا جميل كل الامور هاتتظبط معاكي ان شاء الله ما تقلقيش
والكيكه يلا اعمليها بقى عشان انا لسه قايله لجوزك انك هاتعمليها شكله عينه فى الكيكه بتاعة اللقاء
ههههههههههههههههه
منوره يا جميل وشكرا على التمبلتس اول لما افضى هاقعد بقى اروق عليها
صبرنى
و الله كان نفسنى اقولك انى عملتها مع مرات اخويا بس
الرجيم يا اختى الرجيم
مرات اخويا عمله رجيم و محرجة علينا الحلويات لحد ما تنزل ال10 كيلو بتوع الحمل و الولادة :-((
المهم برضة حجربها لما ارجع لحياتى و المطبخ الى بلعب بيه برحتى :-))
بمناسبة بكرة عاشوراء
متدينا وصفة عاشوراء اه نقنعها انه عيد و مفروض نعمله :-))
تسلم ايدك
وحشني الاكل من هنا
كوشيا
انتى كمان وحشاني والله
انتى فين يا بنتى
واندا حاضر عنيه
بصي عشان انا ما عملتهاش والله بس فكره كويسه هاقوم اعملها بس مش هالحق انزل الصور جايز
هاقولك الطريقه دلوقتي على السريع
انتى تنقعي القمح
ويستحسن يكون قمح بقشره مش بالقش بتاعه لا
فى قمح مقشور وفى قمح مش مقشور
المهم هاتنقعيه ساعتين كده وبعدين تطبخيه تحطي عليه مايه وتسبيه على النار لما يغلي تهدي النار
وتسبيه بقى حسب نوع القمح ما يستوي تلاقي الحبايه فتحت كده تبقى استوت
هايكون بقى متبقي عليها شويه مايه كده مش كتير اوي يادوب متغطيه كده مايه
تزوديها بقى حليب زي ما تحبي وتزودي عليها السكر ووالفانيليا وجوز الهند ومكسرات لو حبيتى وايتها حاجه تحبيها
وتسبيها تغلي
وبعدين تقدري كده اللبن الى موجود كام كوبايه وتحطي لكل كبايه معلقة نشا كبيره
تدوبي النشا طبعا بره فى ربع كوباية حليب دافي وبعين تزوديها على القمح وهو بيغلي وتقلبي كويس
وتغرفيها زي المهلبيه كده
هاقولك انا هاقوم انقع القمح واحاول انزلكم المقادير والصور النهارده
سي يو
مرسى يا صبرنى
حاحول اقنعها انه مفيد للرجيم نعمله
:-)
و كل سنة و انت طيبة
ماشي يا واندا
والله عملتها بس العيال ما رضيوش بالعشورا يا اختي قالوا عايزينها بليله
مشيناها بليله بقى وبصراحه تعبانه مش قادره اصور واقعد اكتب
ادعيلى ظهري يبقى كويس
وسلميلى على مرات اخوكي وقوليلها قلبي معاااااااااكي
عملناها يا صيرنى
طلعت حلوة
شكرا على الطريقة
بليلة تبقى بنت عم العشوراء
النظرية سايبة و لا ماسكة نفسها :-) كله بيمشى المسائل و هى دى الفايدة :-))
تسلمى ايديك
الله الله الله
والله نفسي في الكيك جداااااااااااا
وصفتك ممتازة وهاعملها باسرع وقت
انا دايما كانت بتطلع معايا ناشفة مش عارفة ليه
انما هاجرب طريقتك وادعيلي تطلع حلوة
تحياتي
نورتيني يا عسل بس بلاش تغيبي علينا ده كلو
بتوحشينا جداااا
ايه المطبخ ده
مكونتش واخدة بالى منه
أنا معاكم أنا معاكم ....... ماشى
واندا
تمام بالهنا يا جميل
كل سنه وانتم طيبين
ولاء تيوليب روز
اولا اسجل اعجابي بالاسم عشان انا باحب شكل التيوليب اوي حتى المدونه الرئيسيه عندي عليها تيوليب وروز برضه
ثانيا
لا المقدار ده مش ناشف خالص مالص ده بيطلع طري وجميل اوي بس جربي وقوليلي
ولو طلعت العجينه جامده عن الى فى الصوره دي زودي عليها شوية حليب
ام بوبه
هاو كام
البت شيماء ما جابتكيش ليه هاضربهالك
منوره معانا يا جميل
نكهه
والله يا جميل انتى كمان بتوحشينى وانتى النور كله
أهلا وسهلا يسعدني التعرف على مدونتكم الجميلة جدا ومفيدة ويشرفني أن أكون عضوة فيها للاستفادة منها
أهلا وسهلا يسعدني التعرف على مدونتكم الجميلة جدا ومفيدة ويشرفني أن أكون عضوة فيها للاستفادة منها
إرسال تعليق