كان نفسي انزل كل يوم صنف بس مش قادره يا جماعه والله رمضان السنه دي مرهق جدااااا
حاسه ان انا فى صراع مع الزمن بالاضافه لان الواحد حاسس انه هايجيله جفاف من العطش والحر والميه الى بتنزل من الواحد فى المطبخ الى بافكر الغيه من الشقه على ما رمضان يخلص
ربنا يجعله فى ميزان حسناتنا جميعا يارب
المهم انا قررت النهارده ادلعكم بقى اخر دلع واعملكم بطه ايوه والله هى بشحمها ولحمها
بس بما انكم فقريين البطه دي صغيره وكمان مش بلدي دى بطه بيضا اه هى جت كده بقى ما تتامروش
يلا قدامي على المطبخ
الحقيقه البط الابيض ده بالذات ما ينفعش يتعمل عادي مسلوق فى الشوربه حيث انه سمين وريحة شوربته تطفش بلد معلش اصل انا يا اخواتي مش واخده عليه
هانجيب البطه وطبعا نغسلها بالملح والدقيق وننضفها تمام التمام وبعدين هانتبلها طبعا ليكم تعملوا اي تتبيله تحبوها
انا هنا فى الصوره دي عملت التتبيله عباره عن ربع كوباية خل وبصله وكوباية زبادي أو لبن رايب وعصير لمونتين ومعلقتين كاري وملح وفلفل طبعا وانا باحب اضرب كله مع بعضه فى الخلاط وممكن ازود شويه مايه عشان تبقى سايله اكتر
وليكى طبعا تعمليها باي شكل واي تتبيله تحبيها هاتجيبى التتبيله بقى وتدلكى بيها البطها من بره ومن جوه وتسبيها في التتبيله اربع خمس ساعات حبذا لو من على بيات
بعد كده نعمل الحشو بقى انا هنا حاشياها رز وممكن طبعا تحشيها فريك او لسان العصفور او اي حاجه ايا يكن انا باحب اسوي الحشو الاول عشان ما يبقاش ني جواها لانى مش هاغمرها فى المايه هاتشوفوا دلوقتي
انا باحمر بصله واحط لحمه مفرومه او كبد وقوانص او مش مهم خالص وبعدين احط التوابل برضه انا هنا حاطه كاري عشان تبقى نفس الطعم
ولما تستوى الكبد والقوانص والبصله معاهم وتبدأ ميتها تنشف بازوزها مايه خفيفه
ولما تستوى الكبد والقوانص والبصله معاهم وتبدأ ميتها تنشف بازوزها مايه خفيفه
وباحط مايه للرز قليله شويه عن العادي عشان ما يبقاش معجن باسقط الرز فوق الخلطه زي الصوره كده وطبعا لما يستوي باطفي عليه واسيبه يبرد وبعدين احشي البطه
بعدين نقفلها زي الصوره كده بخلة او ممكن تخيطيها كمان مافيش مشكله بس الخله اسهل اكتر من خله ممكن لحد ما تقفلي على الرز كويس
وحظكم الفقري برضه البطه دي لقيت رجليها الاثنين مكسورين حاجه مش ممكن انتم على فكره
المهم بعد كده بقى نروح نسخن معلقة سمنه فى طاسه كبيره او صنيه ولما تسخن كويس نحط البطه بعد ما نكون شيلنااي رز او بصل عليها من بره( بس ما ترميش التتبيله عايزاها انا )
بس ناخد بالنا لو بتعملوا بطه بيضا جلدها بيبقى ضعيف جدا وفعلا بيتقطع بسرعه واحنا محتاجين الجلد عشان شكل البطه يبقى حلو وكمان عشان تحمي اللحم ما ينشفش فى الفرن
اه هانحطها فى الفرن طبعا
المهم بعد التحمير هايبقى شكلها كده
هايبقى قدامنا حلين
يا اما هانحط عليها التتبيله تاني ونحطها فى صنيه ونغطي الصنيه بالفويل وندخلها الفرن ولو كانت بطه بيضا هتاخد ساعتين فى الفرن تقريبا ساعه وهى متغطيه وساعها وهى مش متغطيه
ولو بطه بلدي اقل حاجه 3 ساعات حسب عمرها بقى ايوه ابقوا سننونها قبل الطبيخ هههههههههههههههههه
والحل التاني يا بهوات تعملوا زيي كده
البطه والتتبيله فى الحله البرستو وتقفلوا عليها نص ساعه لو بطه بيضا وساعه لو بطه بلدي ... وطبعا لو مافيش حله برستوا عادي بتحطيها فى حله عاديه على النار بس تزودي التتبيله كوبايتين مايه كل شويه بس ما تغمريهاش مايه عشان الرز الى جواها ما يعجنش وطبعا هتاخد البطه البيضا حوالي ساعه وشويه ونكمل سويها فى الفرن بقى
وبعدين تطلعوها بقى على الفرن مش هتاخد كتير ساعه بالكتير اوي
عشان بس تاخد لون نعمل ايييييييييه بقى
التتبيله الى كانت معانا دي ناخدها وعليها معلقة صلصة و معلقة سكر .. ايوه ايوه
وده الى بيخليها لونها احمر ومقرمشه من بره زي الصوره الى فوق دي الى مش بتاعتي اصلا
ايووووه
المهم نرجع للشغل يا رغايين مش معقول كده
ايووووه
الصوره الى فوق دي مش من عندي انا جايباها من على النت
عشان البطه الى انا سويتها عندي ما لحقتش اصورها والله اتاكلت بسرعه
ههههههههههههههههه
كنا اول يوم رمضان وانا كنت خلاص على المغرب فى النزع الاخير وعلى استعدت وعيي بعد العصير كانوا الشعب قام بالواجب بقى
بس انا والله اخترت الصوره الاقرب للحقيقه يعنى
بتبقى طالعه كده فعلا والله
المهم نرجع للشغل يا رغايين مش معقول كده
وبعدين ناخد التتبيله دي او حتى لو شوية شوربه ونفضل كل عشر دقايق نطلع البطه نرش عليها من الخلطه دي شويه وندخلها الفرن تاني
لحد لما تحمر وتاخد اللون المطلوب
وطبعا البطه هاتكون استوت وبقت تمام التمام
وبالهنا والشفا محتاجه حلة محشي الصراحه وتبقى فى التمام
اه نسيت اقولكم ينفع تتبعوا نفس الطريقه مع الديك الرومي
او حتى فرخه عاديه
والى يجرب يقولي وبلاش نداله
كل سنه وانتم طيبين يا حلوين
كل سنه وانتم طيبين يا حلوين
هناك 9 تعليقات:
ممممممممممممممم
حنشوف
انا حجرب فى كتكوت الاول
علشان لو باظ مش ازعل عليه اوي
البطة ولا الفرخة ولا الديك
بقوا من الثروات اللى ما ينفعشي نبددها
هههههههههههههههه
ولا نتعلم فيها
و ده لغلوهم طبعا
ههههههههههههههه
كل سنة و انتى بالف خير و سعادة
مفروسه حيااااتي
ربنا يخليكى يا قمر يا باشا ابعتلك انا البطه جربي براحتك واكلهالك لو مش عجبتك عادي
ههههههههههههههههههههههه
كل سنه وانتى بخير وسلام يا قمره
منوووووووووره
يا مساء العثل والياثمين :)
انتي عملتيها اول يوم انا كنت في معركة البط امبارح
بس يا اوختشي تضيعي صحتك على بط ابيض والله حرام:)
الا يا نونو ابيض ازاي يعني
شوفي دورتها شمال جبتها يمين معرفش انا غير ان الوز ابيض
كيف كانت البطة بيضاء؟ هل باباها وز ومامتها بطة؟ :)
المهم يا ابلتي انا عملتها بالرز بالخلطة وعلشان كده لازم اشوف الكاري تأثيره ايه
ها اشيل الخلطة حتى بط قادم واقول لك انهي اللي اتنسفت اسرع :)
تسلم ايدك
ايوه كده اعملي حركة لحسن المدونة كانت قربت تفصل شحن
بوسة
ستيته
حياتي انا عملت بط مرتين والله فى رمضان ده والمرتين ما لحقتش اصور النهايه تخيلي
يلا البطات الجيات اكتر
وبط ابيض يا ستيته يا اختي بط بكينى لونه ابيض
الحقيقه مالوش اي لازمه امي الى جابته مش عارفه ايه ده يا ختي بط صايص ومايص شبه شوباب اليومين دول كده
ههههههههههه
مش بط بقى سوداني بلدي اصيل من الى الاسود الى وشه احمر ويمشي يتدلع كده يمينا ويسارا
لا ابسلوتلي ده شكله ما بيمشيش خالص يا ستيتيه يا اختي هههههههههههههه
انما باباها وز ومامتها بطه ابسلوتلي نوت هانخلط فى الانساب بقى
وايوه زقوني والنبى اصل كنت زعلانه على المدونه دي اوي
تسلم الايادي و الله دايما بتتحفينا بالجميل و المفيد واللذيذ
بس واضح الصيام عليكي جدا من اول الوصفه و حضرتك بتزعي فيه زي ما اكون مش فاهم و الا بالحس في الخلطه
لان الخلطه اللي انتي عاملاها تتاكل نيه
انا عمري ما حمرت البطه قبل التسويه و عرفت المعلومه المفيده بشد الجلد و عملية التجميل السريعه
المهم جاري البحث عن بطة بلدي هنا لاني فعلا موافق علي ريحة الشوربهده
سوف نفيدكم بالنتائج
و ان شاء الله مش هتزعقيلي تاني
كل سنه و انتي طيبه
تحياتي
احوال الهوى
وربنا ما زعقت
ههههههههههههههههههههههههه
يا باشا نبعتلك بطه بلدي مكتفه ومعموله كمان فى الدي اتش ال قول انت بس
ههههههههه
نورت وكل سنه وانت بالف خير وسلام
السلام عليكم ورحمة الله
ماشاء الله مدونة حلوة زي صاحبتها
بالتوفيق
وشكرا حبيبتي ندى الياسمين على الوصفة اللذيذة وعلى فكرة انا في الوقت الحالي مخلياها على النار وطريقتي مختلفة على طريقتك بس ما شفتش وصفتك في الاول يا خسارة لان طريقتك في عمل البط كتير حلوة وباين عليها كثير للذيذة امممممممم يسلمو اديك
تقبلي تحياتي
اختك سهاد
روعه تسلم ايدك
إرسال تعليق