سلام عليكم
شلت شلت شلت
ولا واحده فيكم عملت حاجه
وجت قالت انا عملت حاجه وتفرحنياخس عليكم يا وحشين
ايه العيال المحبطه دولطب بلاش الحريم يأسنا منهم
حد من الرجاله طيب جرب
طب بلاش حد من الرجاله خد الطريقه اداها للمدام عملتها هى افتحوا نفسي يا رخمييييييييين
ما علينا
قدامي بقى على الشغل يا رخمين برضه
هانعمل النهارده بسكويت النشادروالى مش عارفه اشمعن هو بالذات الى بيعملوه فى العيد بصراحه ما البسكويتات كتيره اشمعن ده
يلا بلاش رغي
المقادير
1 كيلو دقيق
كوب وربع زبده او سمن
كوبايه ونص سكر بودره
4بيضات +الفانليا
معلقه كبيره نشادر
معلقه صغيره بكنج بودر
الطريقه
اولا: الزبده لازم تكون بدرجة حراره الغرفه يعنى تكون طريه مش جامده
هانحط الزبده فى الطبق الكبير الى هانشتغل فيه وعليه السكر البودره زي كده
ونضربهم بالمضرب لحد لما تبقى عامله زي الكريمه زي كده
ونكون مجهزين البيض ضربنا كويس بالمضرب فى وعاء تاني ومعاه الفانيليا ونصبه على العجينه الي فاتت دي ونضرب تاني بالمضرب
لحد برضه ما هاتدينى عجينه شبه الكريمه بس طريه شويه عن الى فاتت
ونضيف الدقيق شويه شويه لان ممكن العجينه ما تاخدش الدقيق كله هانفضل نزود الدقيق ونقلب العجينه بالرااااااااحه حتى لو بايدينا بس تبقى باطراف صوابعنا بس علشان ما نكتمش العجينه
لازم العجينه تجمد وتتجمع على بعضها وتسيب جدار الطبق معلش نسيت اصور العجينه بعد ما خلصت
نيجى بقى بعد كده لتشكيل العجينه
المحلات بيعملوه احيانا بقمع مخصوص للبسكويست الحقيقه انا ما لقتوش السنه دي بس الراجل قالي انه كان عنده وخلص يعنى فى امل اجيبه ان شاء الله يوما ما
الطريقه التقليديه هى المفرمه اليدوي دي القديييييييييمه دي لها اشكال بتركب عليها وبتطلع البسكويست عامل زي الى فى الصوره الى فوق دي
انا كان عندي قطع زمان على مفرتي المولنكس بتعمل برضه نفس شكل البسكويت ده ممكن تستخدميها لو عند
وممكن تشكليه باي شكل تحبيه وباي قطاعه تحبيها
بس اعرفوا ان العجينه بتكون ناعمه وطريه جدا وصعبه النقل بعد التشكيل
ده شكل البسكويت بعد ما شكلناه ورصناه فى صنية الفرن
وهانحطه فى فرن حامي يعنى حوالي 200 درجه
وبياخد تقريبا عشر دقايق الصنيه الواحده لاننا مش عايزينه يحمر اوي يادووووب نتفخ وياخد لون فاتح
ويكون زي ده كده
والف هنا ليكم وكل سنه وانتم طيبين
اه كل ما تطلعي صنيه طبعا تسبيها خمس دقايق وبعدين تطلعي البسكويت بالمقصوصه كده بالراحه وتكونى مجهزه علبه كبيره او حله كبيره بس جواها كيس بلاستك وترصي البسكوت بالراحه لحد ما تخلصي الكميه بتاعتك كلها وتسبيه ساعه او ساعتين لحد ما يبرد وبعدين تربطي عليه الكيس او تقفلي العلبه البلاستيك كويس اوي
لانه لو فضل فى الهوا هايرطب ويقطم وما يبقاش مقرمش
والبيتى فور برضه كده
بكره انشاء الله الغريبيه ربنا يسهل
اتحركوا بقى خنقتوني على فكره
هناك 3 تعليقات:
هههههههههههههههه
والله ضحكتينى اوى بجد
هو احنا خنقناكى للدرجة دى ؟
مش انا عملت القطايف وقلتلك ياتوتة انها طلعت حلوة
يعنى اهو طلعت نص شلته
بس بصراحة انا هاجرب الكحك بعد العيد
لكن انا عاوزه اعمل غريبة ومستنياها ياقمر
وتسلم ايديكى على البسكويت
صحيح اول مرة اسيب تعليق
بس المدونة لذيذة جدا
تسلم ايديكى
متزعليش
بيجربوا فى الخباثة
واللى بيبوظ بيقولوا
دة عيب الدقيق
كل عام وانت بخير
طب محنا شلت مشلتتة
و معترفين من اول قلم يا صبصبوبتى
و معلشى هحبطك و مش هعمل حاجة اصلنا جبنا من العبد
لأ مش بتاع تبيته دا المحل سعادتك
شرا من العبد و لا وقوف قصاد الفرن
أصلى هبوظ كل حاجة انا عارفة
كل سنة و إنتى بألف خير إنتى و العيال و رضا و كل من تحبين
بوسة و حضونة
إرسال تعليق