الأربعاء، 16 سبتمبر، 2009

بسكويت النشادر



سلام عليكم


شلت شلت شلت


ولا واحده فيكم عملت حاجه


وجت قالت انا عملت حاجه وتفرحنياخس عليكم يا وحشين


ايه العيال المحبطه دولطب بلاش الحريم يأسنا منهم

حد من الرجاله طيب جرب

طب بلاش حد من الرجاله خد الطريقه اداها للمدام عملتها هى افتحوا نفسي يا رخمييييييييين


ما علينا

قدامي بقى على الشغل يا رخمين برضه


هانعمل النهارده بسكويت النشادروالى مش عارفه اشمعن هو بالذات الى بيعملوه فى العيد بصراحه ما البسكويتات كتيره اشمعن ده

يلا بلاش رغي


المقادير

1 كيلو دقيق

كوب وربع زبده او سمن

كوبايه ونص سكر بودره
4بيضات +الفانليا

معلقه كبيره نشادر

معلقه صغيره بكنج بودر


الطريقه

اولا: الزبده لازم تكون بدرجة حراره الغرفه يعنى تكون طريه مش جامده


هانحط الزبده فى الطبق الكبير الى هانشتغل فيه وعليه السكر البودره زي كده

ونضربهم بالمضرب لحد لما تبقى عامله زي الكريمه زي كده
ولما نشيل منها المعلقه تكون العجينه طالعه كده شكل المنقار (هىاسمها علامة المنقار )


ونكون مجهزين البيض ضربنا كويس بالمضرب فى وعاء تاني ومعاه الفانيليا ونصبه على العجينه الي فاتت دي ونضرب تاني بالمضرب

لحد برضه ما هاتدينى عجينه شبه الكريمه بس طريه شويه عن الى فاتت



وبعد كده نكون مجهزين الدقيق منخول وضفنا عليه البكنج بودر والنشادر وخلطناهم كويس

ونضيف الدقيق شويه شويه لان ممكن العجينه ما تاخدش الدقيق كله هانفضل نزود الدقيق ونقلب العجينه بالرااااااااحه حتى لو بايدينا بس تبقى باطراف صوابعنا بس علشان ما نكتمش العجينه

لازم العجينه تجمد وتتجمع على بعضها وتسيب جدار الطبق معلش نسيت اصور العجينه بعد ما خلصت


نيجى بقى بعد كده لتشكيل العجينه


المحلات بيعملوه احيانا بقمع مخصوص للبسكويست الحقيقه انا ما لقتوش السنه دي بس الراجل قالي انه كان عنده وخلص يعنى فى امل اجيبه ان شاء الله يوما ما


الطريقه التقليديه هى المفرمه اليدوي دي القديييييييييمه دي لها اشكال بتركب عليها وبتطلع البسكويست عامل زي الى فى الصوره الى فوق دي


انا كان عندي قطع زمان على مفرتي المولنكس بتعمل برضه نفس شكل البسكويت ده ممكن تستخدميها لو عند


وممكن تشكليه باي شكل تحبيه وباي قطاعه تحبيها


بس اعرفوا ان العجينه بتكون ناعمه وطريه جدا وصعبه النقل بعد التشكيل


ده شكل البسكويت بعد ما شكلناه ورصناه فى صنية الفرن









وهانحطه فى فرن حامي يعنى حوالي 200 درجه

وبياخد تقريبا عشر دقايق الصنيه الواحده لاننا مش عايزينه يحمر اوي يادووووب نتفخ وياخد لون فاتح

ويكون زي ده كده

والف هنا ليكم وكل سنه وانتم طيبين


اه كل ما تطلعي صنيه طبعا تسبيها خمس دقايق وبعدين تطلعي البسكويت بالمقصوصه كده بالراحه وتكونى مجهزه علبه كبيره او حله كبيره بس جواها كيس بلاستك وترصي البسكوت بالراحه لحد ما تخلصي الكميه بتاعتك كلها وتسبيه ساعه او ساعتين لحد ما يبرد وبعدين تربطي عليه الكيس او تقفلي العلبه البلاستيك كويس اوي
لانه لو فضل فى الهوا هايرطب ويقطم وما يبقاش مقرمش
والبيتى فور برضه كده


بكره انشاء الله الغريبيه ربنا يسهل


اتحركوا بقى خنقتوني على فكره



هناك 4 تعليقات:

reem يقول...

هههههههههههههههه

والله ضحكتينى اوى بجد

هو احنا خنقناكى للدرجة دى ؟

مش انا عملت القطايف وقلتلك ياتوتة انها طلعت حلوة

يعنى اهو طلعت نص شلته

بس بصراحة انا هاجرب الكحك بعد العيد

لكن انا عاوزه اعمل غريبة ومستنياها ياقمر

وتسلم ايديكى على البسكويت

برغوتة يقول...

صحيح اول مرة اسيب تعليق

بس المدونة لذيذة جدا

تسلم ايديكى

متزعليش

بيجربوا فى الخباثة

واللى بيبوظ بيقولوا

دة عيب الدقيق

كل عام وانت بخير

فاتيما يقول...

طب محنا شلت مشلتتة
و معترفين من اول قلم يا صبصبوبتى
و معلشى هحبطك و مش هعمل حاجة اصلنا جبنا من العبد
لأ مش بتاع تبيته دا المحل سعادتك
شرا من العبد و لا وقوف قصاد الفرن
أصلى هبوظ كل حاجة انا عارفة
كل سنة و إنتى بألف خير إنتى و العيال و رضا و كل من تحبين
بوسة و حضونة

مرايتى يقول...

شكراً على المدونة و الوصفات
تابعونا لتتعلموا معنا طبخات اخرى مميزة .

من كل بلد اكلة

نصائح لمطبخ صحى