الخميس، 8 يناير 2015

سينابون



العجينه
4 كوب دقيق + نصف كوب زيت او سمن + معلقة صغيره خميره فوريه +معلقتين كبار سكر بودره + كوب حليب +رشة ملح + نص معلقه بكنج بودر
..
بندوب الخميره في ربع كوب ماء دافيء ونص معلقه صغيره سكر .. ونسيبها لحد ما تعمل رغاوي على الوش عشان نتاكد انها سلميه ....بنفرك الدقيق بعد ما نضيف عليه الملح والسكر والبكنج بودر  بالزيت او السمن لحد ما يختفي فيه .. نضيف الخميره والحليب تدريجي لحد ما العجينه تتعجن معانا كويس .. ونسيب العجينه ترتاح نص ساعه
..
هنفرد العجينه زي الصوره

 نخليها سمك حوالي نص ملل ونفرد عليها معلقة زبده خليها طريه مش جامده ومش سايحه عشان تتفرد وماتسيلش معاكي بعد كده حطي سكر خشن حوالي معلقتين كبار ونوزعهم بالطول وعليهم معلقة قرفه صغيره ونفردها زي الصوره
..
هنبرمها بشكل طولي ونقطعها زي الصوره دي

..
نرصها في صنيه وندهنها بخليط من البيض واللبن والسكر مضروبين كويس ببعض ونسيبها تخمر نص ساعه
.. بتاخد في فرن حامي حوالي ربع ساعه وتابعيها ممكن اقل حسب الفرن 
لو مش بتحبي القرفه ممكن تحطي نسكويك او بشر شكولاته خام .. او عجوه حتى مفرود رقيق ..اي حشو ينفع بالنكهه الي تحبيها 
لكن في الاصل السينابون بيتعمل بالقرفه والسكر البني
...............
صوص الكريمه :
نص كوب كريمة خفق .. لو مافيش هاتي كريم شانتيه عادي واضربيه وطلعيه خفيف شويه عن العادي
3 قطع جبنه نستو او 3 معالق جبنه كريم اي نوع عادي +معلقة زبده مش سايحه ولا جامده
فانيليا+نصف ملعقه بكنج بودر
هتخلطي ده كله مع بعضه في الخلاط او كبه المهم يتخلط كويس
..
صوص الشيكولاته
بتحطي الشكيولاته في حمام مايه سخنه او في الميكرويف بس على تفكيك المجمدات عشان ما تتحرقش ... تسيحيها يادوب ما تسيبهاش لما درجة حرارتها تبقى مرتفع وتجيبي مايه سخنه مش بتغلي يعني بس سخنه وتحطي تدريجي على الشيكولاته وتقلبي بالشوكه او بالمضرب بس مش على الدرجه السريعه لحد ما تتخلط وتعطيك قوام مناسب
..
اول ما يطلع السينابون من الفرن وهو سخن تنقليه في طبق التقديم وتحطي على كل واحده معلقة من صوص الكريم ولما تسيح تزيني بقى بالشيكولاته وممكن ما تحطيش شيكولاته زي ما انتي عايزه
....
ملحوظه الي في الصوره وحدات صغيره لو عايزه تعملي وحدات كبيره تبقى تكبري العجينه تخليها اعرض من كده وتلفيه تديلك دايره اكبر من كده وتخلي كمان سمك العجينه اكبر

ليست هناك تعليقات: