احلامك اومر يا ريم
الى المطبخ بقى بدون رغي عشان انا بانضف الشقه مش فاضيالكم
وفاضل ستاره واحده فيكم تكون طويله تيجى تعلقها عشان انا ايدى واجعتنى بقى
المهم
المقادير
كوبايتين سمنه بلدي جاموسي (لونها ابيض يعنى) = نصف كيلو سمن
كوباية واحده سكر بودره ابيض برضه
والدقيق بقى حسب ما تاخد هو المقدار ده ياخد حوالي 3 كوبايات دقيق
وبياض بيضتين
طبعا ممكن نستعمل اي سمن بس الغريبه بالذااااات لو ما اتعملتش بسمنه بلدي بتبقى طعمها مش حلو
وكمان السمنه الى لونها اصفر بتخليها تطلع صفرا فمش بتكون زي الغريبه الى فى المحلات بس عادي هايطلع طعمها حلو
الطريقه
السمنه البلدي بقى تكون جامده شويه بس مش اوي اوي يعنى ممكن نحطها فى التلاجه ربع ساعه قبل ما نشتغل لو بقت جامده اوي نسيبها تسيح شويه
هانحط عليها السكر البودره ونضربها بالمضرب لحد ما تبقى شكلها زي الكريمه
ونكون مجهزين بياض بيضتين نضربهم بالمضرب كويس وبعدين نضيفهم على السمنه والسكر الى فاتوا دول
ونضربهم برضه هاتبقى زي الكريمه برضه بس خفيفه اكتر
زي الصوره دي كده وتدينا برضه علامة المنقار
يااااادوب العجينه تمسك نفسها وتسيب جدار الطبق الى بنعجن فيه عشان تبقى دايبه ونغنيلها ونقولها يا حلوه يا ناعمه يا غريبه
وتبقى عجينه لونها فاتح وطريه ز الى فى الصوره دي
ما نبططهاش هى هاتفرد لواحدها احنا نعملها كوره كاملة الاستداره ونرصها فى الصنيه وبعدين نزينها من فوق بقى يا اما باي نوع مكسرات (لوز مقشر بندق مقشر )
ونحط اللوزه مثلا نضغط ضغطه خفيفه علشان تمسك فى الغريبايه وكمان الغريبايه تتبطط سنه كده
وممكن من غير مكسرات مش هاتقول لا يعنى
معلش نسيت اصورها قبل ما تتخبز
هانحطها بقى فى الفرن الى حرارته حوالي 170 درجه
ومش بتقعد كتير يادوب عشر دقايق ويادوووب نلاقي حروفها بدأت تلون خفيف اوي نكون شلناها عشان احنا عايزنها تفضل بيضاء زي ما هى
ونسيبها فى الصنيه بس تبرد خمس دقايق
بس خلاص
قوموا بقى اشتغلوا ما تفرسونيش
والستاره اهي مش عاملاها الا لما حد فيكم يجى يعملها
هناك 13 تعليقًا:
الله يصلح حالك
ادي الستات فعلا بجد يعني
والله انا بادعيلك اصاي هنا في الغربة بقى ومحتاسة والعيال وابوهم عايزين يحسوا بالعيد لذلك يا فندم هاخطف كام وصفة كده عشان اعملهم
لا بجد اتربيت اصلي كنت من الشلت ولا باعمل حاجة دلوقتي لازمن بقى نحس بمصر
كل سنة وانتي طيبة وبالف صحة وخير
بالنسبة للستارة اتعلقت ولا لسه محدش جه؟؟
:))
على فكرة انا برضه من المنصورة
وانا باقول برضه ان بتوع المنصورة متميزين في كل حاجة..
صباحك ياسمين
:))
مش هعرف اعملها عشان السمنة البلدى او الجاموسى دى انا اخرى زبدة ذرة :)
بس هى سهلة اوى ان شاء الله فى المستقبل
بس اللى عملتة بقى القطايف
جربتها ونفعت يا صبصب وكنت عمالة الف فى البت واقول عملت قطايف عملت قطايف :)
هنا مفيش على اول الشارع ولا غيرة هنا الاعتماد على النفس واجب
شكرا يا صبرنى تسلمى وتسلم ايدك
تقبلى مرورى
ياقمر ربنا يخليكى
وكمان بتحققى لى احلامى وبسرعة اوى كدا
انتى عسولة والله
وتسلم ايديكى ياتوتة شكلها فعلا حلوة
ان شاء الله هاعملها الصبح وهاقولك على النتائج مباشرة
ولو الستارة لسا مش اتعلقت اجى اعلقها انا طويلة مش تقلقي
كل سنة وانتى طيبة يا صبصوبة ويارب دايما في صحة وسعادة انتى واسرتك ياقمر
لذييييذة موووت
لسه عملاها من كام يوم
تسلم ايدك ياقمرررررر
ربنا يعطيكي الف عافيي ويديكي الصحة يارب
زيانور
ربنا يكرمك انتى الى ست الستات
اه ماهو لازم وانتى بره تعملي فعلا والا مش هاتحسي بالعيد
انا كمان كنت بره بس كان فى كحك والله جاهز
بس انا كنت باعمل برضه وما كانش لسه عندي عيال
بس كنت باعمل برضه
غاويه تعب
ههههههههههههه
كل سنه وانتى طيبه
تصدقي بالله والله لسه ما اتعلقتش
عارفه ليه عشان الستاره دي الوحيده مش باطولها
باستنى جوزي يقف على السلم ويعملها انا ما باعرفش اقف على السلم
او قولي باخاف
ههههههههههههههههه
نورتي يا جميل وكل سنه وانتى طيبه وبخير
احساس طفله
تصدق بالله يا طفله انا وانا باعمل القطايف على المدونه انتى جيتى فى بالي
لان عارفه مشكلة القطايف دي فى الى مسافرين بره
والله بجد انتى جيتى فى بالي
واقول البت المسكينه الى قاعده فى بلاد الاكواوا دي زمانها مش لاقيه حاجه من دي
والف هنا ليكى يا جميله
وبالنسبه لزبدة الذره دي يا اختي مش عارفه والنبى تعملي فيها ايه
ههههههههههههه
رييييم
ماشي يا جميل انا مستنيه النتيجه
والستاره لا يا ريم انا وانتى ما ننفعش
عايزه سلم اصلها عاليه اوي مش عارفه ايه العذاب ده
كل سنه وانتي طيبه يا قمر
نواره
تسلمى يا نواره وتسلم اديكى
كل سنه وانتى طيبه يا جميل
ألهمك الله الصبر أم مريم
و كل عام و حضرتك و العائلة الصغيرة و الكبيرة بخير
لي سؤال
حضرتك ذكرتي بياض بيضتين في المكونات و لم توضحي كيف نستعملهما
أبو شوشو
ابو شوشو
اسفه والله خالص ماشوفتش ردك الا دلوقتي حالا
وفعلا انا نسيت اذكر بياض البيض فى الطريقه
والبنات يا اخويا الى قروا وعملوا دول ما حدش قالي عيال رخمه والله
حقك عليا يا باشا انا زودتها خلاص
وبياض البيض بيتحط قبل الدقيق
متشكره اوي وانت نورت يا ابو شوشو
عملتها
طلع طعمها جميل بس مشققة شوية
تفتكري ليه ؟
مشققه يبقى سبتي العجينه تنشف يا جميل
اعتقد كده يعنى
او الفرن كان بارد عليها
انتى حطيتى بكنج بودر ولا حاجه ؟؟؟
انا مره شققت معايا بس كنت حاطه بكنج بودر
بس ما كانتش مشققه اوي يعنى
يا ولاد يا ولاد كوشيا عملت غريبه
إرسال تعليق